maandag 18 november 2013

Luna haar tweede les met de Therapeut !!!

Goedemorgen iedereen,

Het heeft een tijdje geduurd voor ik hier terug was, maar ik probeer de lessen van TP. ook heel goed uit te voeren. En, ik probeer ook gehoor te krijgen om de broodfok aan te pakken, want dat moet nu eindelijk eens aan banden gelegd worden.
Maar ik plaats daarover een bericht hier op mijn blog over dit onderwerp apart, als ik de antwoorden heb, van de mensen die ik heb aangeschreven.
Want zoals ik al eerder vermelde,ook de baasjes moeten de juiste handelingen leren, en het is voor beide nieuw. Hm  alhoewel Luna al heel goed weet in welke zak de snoepjes zich bevinden. Soms denk ik amai, tegen dat alle lessen voorbij zijn,en ook Luna het onder de knie geeft, kan ik haar rollen, en ben ik een paar kilo kwijt.


Daarom leer ik haar ook gezond snoepen, hierboven op de foto,leer ik haar een wortel knabbelen, in het begin had ze zoiets van  zeg,  mijn bazinnetje denkt dat ik een konijn ben zeker.
Maar nu eet ze al wortelen, appelen, broccoli dus we maken vooruitgang.

Dat gezegd zijnde, gaan we terug naar de les.
Als de TP. aankomt,geven beide honden, een blafconcert, en dat kan wel even duren, maar hij laat hun begaan, want het is aan ons om ze dan onder controle te krijgen, en ja jullie raden juist, de snoepjes worden boven gehaald.
Luna, ikzelf en de therapeut gaan als eerste naar buiten, om te oefenen dat ze niet aan de lijn trekt. Ik moet nu voorlopig nog een korte lijn aanhouden, daar ik er meer controle over heb.
Het zijn verschillende stappen, voor het zelfde doel te bekomen.
Het eerste dat ze moest leren, was aandacht geven op haar naam, als ze aan de lijn ging trekken, zodra de lijn gespannen was moest ik gaan stoppen, zodat ze voelt dat ze op die manier niet geraakt waar ze wil geraken, als ze dan dichter kwam en de lijn terug los ging mocht ze een snoepje, en moet zeggen ze had dit heel vlug door,alle oefeningen, van niet opspringen lukten vrij aardig.

Maar, en nu komt het ze is acht maand, een echte spring in het veld. Dan krijgt ze al met eens de kuren, en springt ze als een jong veulen in het rond, en mijn hart gaat smelten, want ik weet dat ze heel gelukkig is en haar ook zo voel, en dan vergeet ik even , heel even de les. En ook ons Tycha met haar hele grote rugzak heeft die kuren als mijn vriend met haar gaat wandelen.
Want samen wandelen, zit er nog niet in, maar het komt wel.
Maar Luna gaat heel goed vooruit, want ze mag aan de volgende les beginnen.
Ik moet wel zeggen,onze therapeut is de rust zelve, alles wordt heel traag opgebouwd, waar wij al wat stress zouden opbouwen, blijft hij wel heel rustig, en dat doet heel veel, hij heeft heel veel geduld.
Wij hebben echt een goede keus gemaakt met die jongen.
Nu ga ik iedere dag met Luna een stukje wandelen, mag niet te ver gaan,beter kort maar een paar keer per dag zegt Philippe .

Voor ik iedere keer haar leiband aandoe ,moet ze gaan zitten, en dan doet ze vanzelf al de high five,maar ze denkt ik moet hier zeker spelen, en daarom geeft ze mij haar twee pootjes terzelfder tijd.

Lieve mensen dat was het dan weer ,ik kom hier vlug terug.
Liefs

Meintje