donderdag 28 november 2013

Ons weekendje Domburg in Nederland.


Hoi iedereen, ik kom even mijn blog bijwerken van hoe we het weekend hebben gehad in Nederland, met 
onze twee honden.
Op aanraden van de therapeut hadden wij vrijdag voor we vertrokken, nog twee U Leads gaan halen, en onze hoop was natuurlijk gevestigd ,dat het ging lukken. Is wel zo dat wij niet samen konden gaan wandelen, want dat was spelen, springen, zot doen, alé van alles behalve wandelen, niet dat ze dat niet mogen hoor,maar wij wandelen met hen ook graag eens rustig, en nemen ze graag eens mee de stad in. Maar tot nu toe was dat ons nog niet gelukt.Daar aangekomen,na zo een rit van twee uurtjes, met hun naar buiten, even een plasje doen, hun eten geven.En de mobilhome goed plaatsen, wij stonden lekker in het midden.

Het is echt lekker vertoeven in de mobilhome, de wind en regen horen kletteren op het dak, en lekker warm zitten.Wij hebben nu alleen maar s'nachts wat regen gehad, en de wind viel al bij al nog mee hoor.En toen kwam het moment om die U Lead uit te testen, ze hadden op dit moment alleen maar aandacht voor hun lijn, dus we konden gewoon de U Lead over hun kop doen en vastmaken op hun buik, na de nodige aanpassingen op stap richting het strand.Wij konden het bijna niet geloven, maar geen van beide, begon te trekken, ze liepen heel rustig mee aan de lijn.
Maar toen we terug in de mobilhome kwamen,en ik de U Lead wou afdoen,zag ik dat het geschuurd had onder hun oksel,we waren wel geschrokken, en ik had al zoiets van weg met dat ding. Maar waarschijnlijk te hard aangespannen, ja wij kennen dat ook niet.Ik heb er nu ook een fleece lapje in gestikt, en hem losser gedaan.Maar het is al mooi genezen hoor,had het direct ontsmet, en alles is weer oké.
Maar eenmaal aan het strand gekomen was er wel geen houden meer aan natuurlijk, dat is hun liefste plek waar ze naartoe gaan,zee strand en heel veel zand om te rollebollen.En zo konden wij met hun ook rustig het stadje ingaan,dat vonden wij zalig, lekker met hen een terrasje doen,onder de verwarmde lampen die boven onze hoofden gingen, de knusse bankjes met een dekentje voor over de benen te leggen.
Ik kon echt genieten van mijn warme chocomelk, er was wel geen dotje slagroom op,ja vanwege mijn Crohn kan ik dat niet eten, maar het was genieten met ons vieren.
En dan terug langzaam richting mobilhome,want de dames moesten nog eten,wij gingen iets eten,en daarna zwemmen,ons Tycha is gewoon om een uurtje of twee alleen in de mobilhome te blijven,dan gaat ze lekker slapen,op het grote bed,waar een fleece speciaal voor hen ligt.
Maar ons Luna is dat niet gewoon,dus was het een beetje afwachten,hoe ze het er ging vanaf brengen,want ze is verzot om kabeltjes kapot te bijten,en er liggen er toch wat in de mobilhome.
Maar toen we terugkwamen, lagen ze beide goed te slapen,op hun grote bed.
Ja in de mobilhome zijn twee grote bedden voor twee personen, in het begin sliepen we in het bed beneden, maar wij hadden onder de morgen niks plaats meer,daar beide bij ons op bed kwamen gesprongen, en gewoon begonnen te spelen.
Nu zijn we slimmer geworden en slapen we in het bed,dat je moet laten zakken,en dat is nog hoog genoeg dat ze er niet bij kunnen,en dan gaan die twee koppekes schuin naar boven gericht,en we zien hen op dat moment denken van,oeps daar gaat ons plezier. Maar wij beleven heel veel plezier aan onze honden.
We zijn al aan het bekijken,om morgen opnieuw aan te zetten richting Hasselt,lekker eens op de kerstmarkt slenteren, samen met Tycha en Luna
Zo dat was weer mijn verhaal.
Hoop dat jullie ervan hebben genoten.
Wensen jullie nog een fijne avond, en tot de volgende blog.


Liefs Meintje