vrijdag 3 januari 2014

Nieuwjaarsdag,op spoed in de dierenkliniek, met ons Luna .Goedenavond aan iedereen,ik wens jullie ook een gezond en vreugdevol 2014.
Ja voor ons is het al gestart met pech in de zin van ons Luna,die alles maar ook alles dat ze tegenkomt verslind.Wij kwamen thuis van 14 dagen vakantie met de mobilhome,samen met onze meisjes Tycha en Luna.De laatste week hadden we doorgebracht aan zee,omdat ze daar heel graag vertoeven.Het was een supervakantie.
Thuisgekomen,was er heel wat werk om alles uit te laden, wasmachines laten draaien op volle toeren.Maar is alles dik de moeite waart.
Wij waren van plan,1 januari rustig door te brengen voor tv met de veldcross,ja ook dat zien wij heel graag, want in de zomer klimmen wij toch ook even op de koersfiets.
Ja,ik doe dat heel graag,nooit gedacht hoor,mijn vriend kan meer kilometers knabbelen of ikzelf.Maar het voornaamste is het plezier dat we er aan beleven.
Ons Luna, was al de ganse voormiddag aan het overgeven,mijn gedacht was ja beetje de gal.
Maar tegen de middag was dat nog niet over, ze bleef maar overgeven.
En ze vond nergens haar gemak,ze kon niet blijven liggen,niet blijven zitten,en piepte de ganse tijd.Wij werden wel een beetje ongerust,en ik belde maar de spoedarts,in de dierenkliniek .Met zoveel mogelijk details uit gelegd wat er aan de hand was,en wij mochten direct naar de kliniek komen,ze ging daar naar toe komen.

Daar aangekomen,was ze er nog niet,Luna werd zieliger en zieliger en dan is het net of seconden uren duren.Maar daar was de dokter wel heel vlug,machines werden aangestoken,en ze werd ondertussen volledig onderzocht.De darmen waren soepel zei ze,maar ze kon ter hoogte van haar maag iets voelen.Ze ging dan voor de zekerheid en niks uit te sluiten,een foto nemen.Mijn vriend mocht helpen,maar hij moest eerst zo een speciale schort aandoen.
Toen zagen we de foto van haar ingewanden,en daar zat een grote steen die ze had opgegeten,of mee gespeeld en geslikt.Dat was toch even schrikken,hij was wel al uit haar maag,maar zat vast in haar darmen.
De dokter gaf haar toe een inspuiting om haar darmen extra te stimuleren,en vochtig te houden.Maar ze vreesde dat het een operatie zou worden de volgende dag.

Dat was de steen die in haar darmen vast zat, hij is 3,3 cm doorsnee,en ook met de medicijnen verplaatste hij zich niet.
Dus gisterenmorgen om 8 u 30 waren we aanwezig in de dierenkliniek,we werden al verwacht,ons meisje werd op de tafel geplaatst,en ze kreeg van de dokter een spuitje om te kalmeren,en een paar secondes nadien vielen haar oogjes al dicht.we moesten dan afscheid van haar nemen.Ze werd naar de operatiezaal gebracht.Om 13 u mocht ik even bellen hoe het haar was.Het duurde lang voor het 13 u was.Eindelijk kon ik bellen.
Alles was goed verlopen,was een open buik operatie geworden.Ze was al wakker,maar wou nog niks drinken.Om 18 u mocht ik terug bellen.Ook dan had ze nog niks gedronken,en wou niks eten,dus mocht ze niet naar huis.
Deze morgen mocht ik terug bellen,en ze had wat gegeten en gedronken deze nacht.Wij mochten haar gaan ophalen.Dat moesten ze ons geen tweemaal zeggen,wij wonen een 10 minuutjes van de kliniek,dus dat was Tycha in de auto en richting dierenkliniek.
Daar aangekomen werden we gebrieft,hoe het was gegaan en wat ze nog moest nemen als medicijnen.Vanaf morgen moet ze nog 5 dagen een halve pijnstiller hebben.

                                   Ze is nu wel knap in haar joggingpak van het ziekenhuis,het is omdat ze niet aan de draadjes zou likken,of bijten.Wij zijn zo blij dat ze terug is,maar het is opletten geblazen,want ze had vanmiddag alweer een steentje in haar muil.
Dus hebben wij besloten,deze zomer alle keitjes weg te doen en gewoon dalen te leggen,en nieuw gras zaaien.
Deze zetel die men kan uitschuiven als bed,hebben wij speciaal voor hun aangeschaft,en daar genieten ze echt met volle teugen van.
Ik zou zeggen eind goed,al goed.
Dat was zo een beetje mijn nieuwjaarsbrief aan jullie dan.

Ik wens iedereen nog een fijne avond toe.

                                              Liefs Meintje