dinsdag 28 januari 2014

Ons gazon is niet meer, is nu een volwaardig modderbad.Hoi iedereen,

We zijn al weer het weekend voorbij, wat gaat het allemaal toch vlug.We waren een weekend naar zee gegaan met de honden.
Daar hun energie de bovenhand nam, hun liefste bezigheid is spelen, crossen,en rollebollen met elkaar.
Wij hadden een mooi stukje gazon, waar ze hun krachten konden meten met elkaar, maar waar ze ook konden zonnen, en uit rusten.Dat is nu herschapen, in een echt modderbad, door de vele regen, maar ook door de kracht van hun,springen lopen, en gewoon achter elkaar aanzitten. Weg gazon.
Ons Luna zal niet in de modder achter ons Tycha aangaan, want zij wil haar pootjes niet nat of niet vuil maken. Wat ze dan wel weer graag doet is in de regen even lopen, omdat ze weet dat dan haar rug afgedroogd wordt als ze binnen komt, en daar houd ze wel heel veel van, ze kan daar echt van genieten.
Ook ons Tycha laat zich dat welgevallen.


Dus ik had daar gewoon worteldoek op gelegd, om de modder toch een beetje te weren. Maar dat hebben ze finaal weg gesleurd, en dat is dan ons Tycha haar werk.
Nu heb ik het volledig afgedekt,met een afdekzeil, als het nu heeft geregend blijft het water erop staan,en als ze er dan op gaan lopen,kunnen ze sliden, wat het ook voor ons Luna super leuk maakt.
Maar minder voor ons natuurlijk. Dus is er werk aan de winkel.
In het voorjaar staat ons dus heel wat werk te wachten, dat wordt omspitten, en sportgras zaaien.
Maar de volgende winter wordt het dan misschien met paaltjes en draad afgezet. Daar wij niet alle jaren gras gaan zaaien. Sowieso gaan alle kiezels weg,en worden dezelfde klinkers gelegd zoals op het pad, in de hoop dat we nog aan dezelfde geraken.Laat ons maar hopen dat de winter niet te laat en te lang zijn intrede zal doen. Want zouden heel graag het allemaal hebben geklaard voor we op vakantie gaan.
Maar we hebben al hulp aangeboden gekregen van onze buren.
En dit jaar zouden wij graag eind mei, vertrekken naar Kroatië,daar het er in de zomermaanden bij de 40 graden is. En in de eerste plaats is dat niet  haalbaar voor onze honden. Er is wel airco geplaatst op de mobilhome, maar toch, het moet wel leuk en aangenaam blijven. Daarom de keuze om het vroeger aan te vatten.
We kijken er wel naar uit.
Het zou leuk zijn kunnen zaaien voor we vertrekken, en het moeten afmaaien als we terug komen, na een maand. Hm je weet maar nooit.
Maar eenmaal dat achter de rug, kunnen we gerust zijn, dat Luna geen kiezels meer zal eten, want dat blijft onze grote zorg voorlopig. En dat ze met hun beide terug kunnen genieten van een mooi sterk groen gazon.

Zo dat was weer mijn babbel uit de Kempen, Tycha en Luna genieten nu van de warmte van de kachel, en laten hun door niks van hun favoriete plekje dringen.                                                      


                                                                          Liefs Meintje