maandag 24 maart 2014

Luna is volop aan het puberen, nu werkt ze ook al als graafmachine.

Hallo iedereen,

Ja het is al weer een tijdje geleden, maar was de laatste tijd ook wat druk, en de medische verplichtingen, ja die namen ook al wat tijd in beslag.
heb het er al over gehad dat wij geen gazon meer hadden,maar door het prachtige weer van de laatste weken, hebben wij ook in de tuin maar aan de slag gegaan,want daar stond ons een heel pak werk te wachten.
Maar eerst zijn wij een paar dagen erop uit getrokken met de mobilhome,en ja hoor met onze twee kornuiten. Wij zijn naar Nederland gereisd eerst  een vriendin gaan bezoeken, die ik al een paar jaar niet meer had gezien, en dan richting Domburg, zalig is het daar,en vooral de honden mogen aan en in zee, en meer hebben onze meisjes niet nodig,om uit de bol te gaan.
Het was er ook  heel erg mistig, maar als je ziet hoe ze zich uitleven, het is gewoon een lust om hen bezig te zien. En we gingen dan ook iedere keer s'morgens heel vroeg met hun naar zee.

Maar die paar dagen waren om gevlogen,en we hadden weer energie om erin te vliegen,want er lag heel wat werk op ons te wachten.

Na het grint te hebben uit geschept,zodat er gazon kon worden gelegd,moest alles volledig omgedaan worden, en dat was geen gemakkelijke klus, en ja hoor de honden hadden alles heel nauwkeurig in de gaten.
Ze wisten niet zo goed wat er gaande was, ze hadden aan de andere kant van de tuin een stuk bij gekregen, zodat ze konden rennen en spelen. En daar maakten ze dan ook gretig gebruik van.
En ondertussen kon het werk verder gaan, het stuk tuin dat ze hadden bij gekregen, daar staan sparrenbomen, aan de zijlijn .
En het was zo verdacht stil, op een gegeven moment,dat wij weten dat ze dan het varken aan het uithalen zijn, en ja hoor ga maar kijken, ons Luna is volop aan het puberen, steeds hangt ze aan de staart en poten van ons Tycha.Moet wel zeggen ons Tycha is nu 18 maanden,en ze wordt echt volwassen.
En we gingen heel zachtjes kijken wat ze aan het uitspoken waren. en ja hoor wat we hadden gevreesd werd werkelijkheid.Wij zagen de aarde achter ons Luna, zo de lucht invliegen.
Ook ons Tycha, vond het blijkbaar leuk,en deed luchtig mee met ons Luna.

We zeiden juist,wel wat zijn jullie aan het doen meisjes,er werd direct gereageerd, en het was net of ze kwamen alle twee uit de lucht gevallen, en wisten van niks,net twee lammetjes.
We mochten dat natuurlijk niet toelaten,en met een wat strengere stem zeiden we dat dit niet mocht.
En zolang we in hun vizier stonden,speelden ze netjes met hun bal en elkaar.Maar zodra wij weer verder werkten, vloog onze graafmachine terug tussen de bomen,en groef  er duchtig op los,het resultaat is niet om aan te zien.

Dus ook voor dit probleem moeten wij een oplossing vinden, en die komt er wel denk ik, want ik heb in gedachten, en nu niet lachen hé, maar voor hen een zandbak aan te leggen, waar ze kunnen graven zoveel ze willen, en alles wegstoppen.
Ben juist nu nog aan het uit dokteren hoe ik dat het best kan aanleggen.
Iemand een idee???


Onze tuin heeft terug een prachtig gazon,  en neen hoor daar mogen zij niet meer op crossen en ravotten.

Maar wil niet zeggen, dat ze hun niet meer mogen uitleven hoor, als wij er lekker gaan op luieren mogen zij bij ons zijn.En nu nog 2x per dag sproeien, en het komt dik in orde.
Als het dan wat meer gehecht is, kunnen we de tegels naar het tuinhuis plaatsen, bloemen zetten, de schommelstoel komt niet meer erop, die gaat naar de kinderen.Ook zijn we met onze reis naar Kroatië bezig, want 28 Mei zouden wij vertrekken, dus aan het bekijken, of alle papieren in orde zijn voor de honden, en ons Luna moet nog een prik hebben om naar het buitenland te gaan, en dat gebeurd morgen.

En ook gaan ze beiden op de weegschaal, worden ze onderzocht, en dat zal het zo wat zijn.
Ons Tycha zal aangekomen zijn, ons Luna niet denk ik.
En die eten gezond, en crossen heel wat af hoor.
Hun menu op een dag bestaat uit:

S'morgens hun korrels met gekookte kip,dan wordt een wortel geraspt, en krijgen ze een wortel.Daar is ons Luna verzot op.
Ons Tycha heeft liever een appel,dus zij krijgt een appel.s'middags hangt er zo een beetje van af, maar is meestal een stuk fruit of groente.
S'avonds terug hun korrels met gekookte kip, en een wortel voor Luna, en een stronkje witloof voor Tycha, dus niks waar ze dik van worden.

Wij zouden ons geen leven kunnen voorstellen zonder onze lieve meisjes.

Zo dat was weer het nieuws over Luna en Tycha.
Tot binnenkort.

Liefs Meintje