zaterdag 16 augustus 2014

Nog even komen updaten over ons meisjes !!!

                                                                    Hallo iedereen,

Wij zijn er vorige week nog een paar dagen tussenuit geknepen, het weer was super, heel weinig regenen gehad, maar wel heel warm.
Dus het was super zwemweer in zee voor de meiden. Maar ons Luna dat is echt een spring in het veld, We nemen steeds een tennisbal mee naar het water, daar ons Tycha niet zonder haar balletje kan.Maar aan het water heeft ze niet de kans om mee te spelen, daar ons Luna, haar steeds uitdaagt en in haar achterpoten gaat bijten, ofwel laat ze haar aan ons Tycha haar staart hangen, wat niet in dankbaarheid door Tycha wordt aangenomen, dan draait ze zich met een ruk om, Luna begint te crossen alsof haar leven ervan afhangt, en dat vind ze echt de max. En dat gaat zo door tot we terug naar de mobilhome gaan.


                             

En als we aan de terugweg beginnen, zijn ze kalm en uitgeput, en dan gaan ze ook niet trekken aan de lijn, het is zalig hoe ze dan naast ons lopen zoals het hoort.
Wij kunnen niet samen gaan wandelen, want dat is van het begin tot het einde trekken, ons Tycha wil altijd eerste lopen, en dan willen ze met elkaar spelen, wat aan de lijn niet zo evident voor ons is.
Dus gaan we maar apart met hun wandelen, ons Luna is dan stekezot, en dan neemt ze haar lijn in de muil, en maakt ze de gekste bokkensprongen.Maar ik blijf het steeds herhalen, het zijn schatten voor ons, ook al hebben ze beide een rugzak.
                                                               

We hebben de laatste dagen , heel wat steden af gedaan, en daar hebben wij niet de minste last mee.
Maar moet wel zeggen, we kijken s'avonds naar tv op hun bed in de mobilhome, en als het zo rond de 22 u begint te draaien, beginnen we dat te merken aan hun, want dan moeten ze heel veel plaats hebben,ze beginnen hun dwars over bed te leggen, en werkelijk met hun poten te duwen, willen ze zeggen, kom baasjes het is bedtijd.
Maar één ding staat vast, ze kunnen niet meer zonder elkaar !!

Ons Luna is enorm bang van luchtballons, wij hebben dat hier regelmatig op de camping dat die overvliegen ,maar ze landen hier juist achter ons, dus ze vliegen heel laag, en het gas inblazen maakt enorm veel lawaai,  en dan stuift ze naar binnen, dood van schrik, dan probeer ik haar op haar gemak te stellen.


En dat lukt wel altijd. Ons Tycha is er kwaad op, wat mij enorm verwonderd, want ook zij is van alles bang, wat lawaai maakt.

Ze krijgen nu nog eenmaal eten per dag, s'avonds, want s'morgens wilden die het gewoon niet meer op te eten, voorlopig gaat dit goed.
Wil niet zeggen dat ze niks krijgen hoor over de dag, maar ik begin toch steeds met hun denta stick te geven, en dan is dat van wie gaat zijn tanden poetsen, en dan is het muisstil beide koppen gaan dan schuin de hoogte in, om te zeggen, ola iets lekkers.
Ons Tycha eet heel graag, fruit en groente, zoals een appel,perzik,druiven,nectarine, wortelen, tomaten enz....
En ons Luna, dat is onze mademoiselle, zij eet alleen, een worteltje, en daar houd het op.Wij zijn ook in Gent bij een kunstenaar geweest, om ze te laten tekenen.
En het is mooi, echt heel prachtig en ze zijn net echt.

Dat zijn ze dan getekend, en ze krijgen een heel mooie kader en een mooie plaats in huis.

We gaan hen ook nog laten op de motorkap van de mobilhome zetten.
Dat gebeurd door paintbruching , als ze erop staan, laat ik jullie meegenieten van het resultaat.


Zo dat was zo weer een beetje het laatste nieuws van onze meisjes.


Liefs Meintje