woensdag 7 januari 2015

Luna en Tycha hadden darmproblemen
                                                            Goedemiddag iedereen,

                            Eerst en vooral wens ik iedereen, een Gezond en Gelukkig 2015.

 

 

Ja, wij waren een dikke week met hun langs de Neet gaan wandelen, en laten hun daar steeds een tijdje crossen, en ja het is crossen hoor want beiden hebben een grote snelheid op.

Maar ze moeten toch hun energie kwijt. En ze gaan zo ver dat we ze nog met moeite kunnen waarnemen, dan nemen ze een bocht, en komen ze in een vaart terug bij ons. Moet zeggen, ik houd steeds mijn hart vast, omdat ons Luna als die een vogel of konijn ziet erachteraan gaat. Maar tot nu toe hebben ze zoveel energie, dat ze alleen oog voor Tycha heeft. En als we dan terug naar huis rijden zijn ze uitgeteld.
 
 
 

 

Maar toen ze s ’avonds hadden gegeten, zag ik dat ons Luna water diarree had, ik wachtte het af tot anderendaags, was niet beter en ook ons Tycha, de schrik nam al zowat bezit van mij, omdat zij al heel gevoelige darmen heeft. En ook omdat onze meisjes ons heel dierbaar zijn. Dus wij hebben dan de Dierenarts laten komen, en die zei, die hebben iets verkeerds gegeten, is geen ontsteking, ga ze twee spuitjes geven, en ik kom morgen terug om nog twee spuitjes te geven. Ondertussen geef je hen geen korrels maar alleen, rijst en gekookte kip. Dus direct kip en rijst gekookt voor hun, en in plaats van eenmaal eten per dag gaf ik hun dan s ’morgens en s ’avonds eten. Ondertussen was het voor mij proberen te achterhalen wat ze verkeerd hadden gegeten. Hun tandenstick dat ze iedere morgen krijgen, hun mergpijpkoekjes, hun stukje appel, het was echt zoeken. De dag nadien kwam de dierenarts, maar het was nog niet verbetert dus verder met kip en rijst. Maar er kwam geen beterschap, en ik had zo een gevoel dat het toch niet juist zat, terug gebeld naar de dierenarts, nog wat volhouden zei, en geen brokken.
 
 
 
 
 

Maar die moesten toch hun voedingswaarden binnen krijgen, dus ik begon een beetje brokken onder de rijst en kip te mengen, en dat ging goed naar binnen, stoelgang was iets beter maar kort erna weer hetzelfde. Ik dacht ik laat de rijst weg, en neem de kip en hun brokken alleen, maar dat hielp niet, en begon zowat te denken, en ik had in het verleden al eens problemen gehad met de kipfilet, van die bepaalde winkel, en ik dacht ik ga kipfilet eens elders anders halen. Thuis gekomen de kip gekookt, en hun gegeven, samen met hun brokken, en ik moet zeggen op 1 dag was hun diarree weg, en was hun stoelgang terug normaal. Wij waren echt heel opgelucht, ik weet nu zeker zal daar geen kip meer van meebrengen, geef liever een paar euro’s meer, maar dat ze gezond blijven.

Nu heb ik de kipfilet afgebouwd, en hebben ze nog hun brokken alleen, en alles gaat prima.

Ik moest dan gisteren contact opnemen met de dierenarts, voor ons Karo binnen te brengen, voor te steriliseren en een chip te plaatsen.

Dus vrijdagmorgen om 8 u30 gaat ze naar de praktijk, en s ’avonds als alles goed gaat mogen we haar terug ophalen.

Dan kan ze lekker bijkomen thuis. De zaterdag is hier een verjaardagsfeestje, maar zal ze afschermen voor de kleinkinderen, dat ze kan rusten en zeker nog niet opgenomen wordt door de kindjes, want die begrijpen dat nog niet.
 
 

Zo, dat was zo beetje het nieuws van in de Kempen.

Nog een fijne dag.

 

                                                                             Liefs Meintje