maandag 30 maart 2015

We kunnen ons Karo niet afstaan !!! 
 
Goedemorgen aan allen,
 
Ja ben er wat vroeg bij, kan toch niet meer slapen, en is al een tijdje geleden, dat ik hier nog wat heb neer gezet.
Ben ook zo aan het overlopen wat ik kan doen om de eindeloze dierenmishandelingen, in de aandacht te brengen.
Het is verschrikkelijk, je zou  bang zijn om de krant te openen, dit grenst aan het onmenselijke.
gespuis die dit doen, kan je geen mensen meer noemen.
 
 
 
 
 
In mijn laatste blog had ik gezegd dat ons Karo, bij de oudste zoon van mijn vriend ging, en dat is juist maar de straat oversteken.
Maar we kunnen het niet, ze blijft lekker bij ons, ze geeft ruimte genoeg, ze kan overal lopen, en kan ook weg voor de honden, en die kunnen niet bij haar.
En als we een weekend weg gaan of op vakantie, wordt voor haar gezorgd, door onze lieve buren.
En daar kunnen wij 200% op rekenen.
 
Ons Tycha en ons Luna, wel die zijn nog even, actief en speels en hartverwarmend. Er liggen hier 4 of 5 tennisballen rond te slingeren, kauwbenen touwen, en steeds als ons Luna een bal of eender wat neemt, moet ons Tycha juist dat speeltje hebben dat ons Luna heeft, dat is echt een specialke, maar wij geven haar dat niet toe. Ik ruim dikwijls alle speeltjes  op en leg ze in hun bakje, en dan houd ik ze ongemerkt in de gaten, en ze gaan beiden één voor één de speeltjes er terug uit halen, om te laten slingeren, want spelen dat gebeurd met één tennisballetje en koortje.

Wij hebben eigenlijk het ganse jaar al drupjes moeten toedienen voor vlooien en teken, want die zijn er nog steeds. De dierenarts zegt het is niet zo gezond, maar anderzijds kunnen wij hun toch niet met vlooien laten lopen, ik denk dat dit nog ongezonder is, daar ze op den duur bloedarmoede zouden krijgen. Is ook wel zo hadden geen harde winter dus ja, alle ongedierte is niet dood.

We hebben wel al weer een paar mooie dagen gehad, en dan zijn ze wel in hun sas hoor, we hebben dan ook besloten om ze terug op het gras te laten, en dat is de tijd van hun leven , ze rennen en crossen of hun leven ervan afhangt.

 
 
 
Ja die twee kunnen elkaar niet meer missen.
Als het gras nat ligt dan mogen ze er niet op, daar er direct volledige happen uit gespurt worden, als ze aan het crossen gaan. En ze moeten er een ganse zomer mee doen. En dan zien we wel of het kapot is of niet.
Is het kapot dan leggen we andere matten.
 
We zijn onlangs nog met hun naar zee geweest, en ook daar leven ze zich super uit. Luna hangt zich dan aan ons Tycha haar staart, bijt in haar poten, het is net een jong veulen.
Ons Tycha die vind dat niet zo leuk, dan laat ze haar balletje liggen, en start de achtervolging naar Luna, en dat is nu net wat ons Luna wil, en zo gaan ze wel een tijdje aan de gang.
 
 
 
Ja, we zijn al weer bijna April, de mensen snakken naar een beetje zon, en de lente.
Voor ons is het nog twee maand, wij zouden als alles goed verloopt eind mei willen vertrekken naar Kroatië, vorig jaar is het ons niet gelukt.
Nu nog afwachten wat de dokter zegt, en als ik groen licht krijg, is het inpakken en wegwezen.
De reden waarom wij dit zo vroeg doen is gewoon, in het hoogseizoen, is het ginder veel te heet, en ons Tycha kan niet tegen de hitte, en ten tweede op het werk van mijn vriend zijn veel mensen met kinderen, en die willen natuurlijk de maanden dat de schoolvakanties zijn.
Dus dat is voor ons geen enkel probleem.
 
Nog even horen bij de dierenarts of ze nog iets speciaal moeten hebben .
 
Zo dat was weer een beetje nieuws uit de Kempen.
 
Nog een fijne dag !!!!
 
Liefs Meintje