vrijdag 8 mei 2015

Help, laat hen niet sterven !!!!

 
 

                                                            Goedenavond iedereen,


Deze blog wil ik alleen voor Shin schrijven deze keer, over Tycha komt een volgende blog, maar wil wel zeggen dat ze het goed stelt.

Fabienne, de vrouw die heel veel voor de verloren en mishandelde honden doet in Spanje, staat voor een dilemma die niet haalbaar is, echt een deadline.
Ze vraagt steun, dat is nu niet echt een hond adopteren, maar al een kleine bijdrage, of iets in de winkel kopen of gewoon steunen.
Ik zet hier straks haar verhaal dat ze heeft neergezet, ze is teneinde raad, waar wij als dierenvrienden, veel begrip voor hebben.
Er zitten voor het ogenblik 350 honden, die ze heeft gered uit het doden center, waar ze dan nog moeten voor elke hond betalen, echt schandalig, veel geld gaat naar het in leven houden van de honden.
Het zijn honden, die in vuilcontainers zijn gegooid om zomaar levend vermaalt te worden, honden die stokslagen krijgen. De ergste dingen gebeuren daar met de trouwste vriend van de mens.
Ons Luna hebben wij geadopteerd in 2013, ze was met alles in orde als ze aankwam, echt super verzorgd, alle inentingen, gechipt, gesteriliseerd, echt daar gaat heel veel geld naartoe.
Wij hebben er nog eentje geadopteerd, omdat we nog een mandje vrij hebben.
Maandagavond mogen wij haar ophalen op Zaventem, we kijken er echt naar uit. Ik begrijp heel goed dat niet iedereen dat kan, wil niet zeggen dat je geen goede dierenvriend bent integendeel.

AUB help haar en haar team, om de honden een waardig bestaan te geven, laat hen niet sterven.
Laat jullie dierenhart spreken.
Vanmorgen had Fabienne ook een gesprek met Q Music en daar komt ook al veel reactie op.

 

maandag 4 mei 2015

Een donderslag bij heldere hemel, indoen jullie niet voldoen sluiten we jullie refugio !! 30 dagen tijd!!

Vanmorgen omstreeks 11 uur wandelde een inspecteur binnen om onze installaties te keuren, geen enkel probleem, alles was netjes en iedereen aan het werk.
Hij werd door ons rond geleid en alles wat hij vroeg en wilde werd hem bezorgd, alles ging goed. Er waren kleine dingetjes die moesten worden aangepast, de honden zagen er goed uit volgens hem. We dachten dat alles goed ging tot hij ons vertelde dat we ons oude gedeelte dat momenteel het enige gedeelte is dat we nog hebben, volledig moest gereformeerd worden. De muren en de wanden, de omheiningen, alsook moeten we in elke straat elektriciteit en lampen aanbrengen opdat een dierenarts tijdens de nacht ten alle tijden de honden kan komen verzorgen en dan voldoende moet kunnen zien, ook is het verplicht een nachtwaker te hebben, die de honden moet in het oog houden tijdens de nachten.
We vertelden de man dat we volop bezig waren met hervormingen maar dat alles zijn tijd (en geld) nodig had, maar daarop kregen we antwoord dat we 30 dagen de tijd kregen, en als we dat niet klaar hadden hij de refugio zou sluiten,....
Ik dacht dat de grond onder mijn voeten weg zakte en herhaalde de vraag om ons meer tijd te geven, maar die krijgen we dus niet,...
Hoe we dat gaan klaar krijgen in 30 dagen, weet ik niet, hier is iedereen van slag en zitten we dus met onze handen in ons haar,...
Als we dus binnen 30 dagen niet voldoen aan hun eisen gaan zij onze refugio sluiten,...

Sinds 1999 zijn wij actief in het toenmalige dodenstation, waar wekelijks alle honden werden afgemaakt, waar de lijken in 4m diepe putten werden gedumpt in plastieken zakken, waar je je niet kon houden van de rottende lijken,... stilaan en met veel geduld en heel veel geld hebben we het dodenstation kunnen overnemen. Er was niets van voorzieningen, niets, alles wat er is hebben wij stapje voor stapje verwezenlijkt, 17.600 hondenlevens zijn er vandaag gered, dankzij onze vrijwilligers en dankzij ons dagelijkse hard labeur, maar volle overgave aan deze missie die ons levens werk werd,...
 
 
Vandaag wordt er niet meer ingeslapen en dit sinds 2008 vanaf het ogenblik dat het dodenstation onze refugio werd, NOOIT hebben we ook maar enige hulp gekregen van de gemeente, noch van de overheid, toen we jaren geleden zonder water zaten werden de gemeentelijke tuinen rijkelijk gesproeid maar wij moesten ons water kopen om onze straathonden in leven te houden, nooit hebben we hulp gekregen, toch hebben we altijd getrotseerd, wetende dat duizenden euros dagelijks worden gegeven aan de befaamde dodenstations, waar wij als zijnde NGO moeten betalen voor elke hond die we willen redden.
Voor hun is het grote business, voor ons een passie een doel, wij willen deze onschuldige honden terug een kans geven, zij verdienen op grote schaal veel en heel veel geld aan deze straathonden. Wij kopen hen vrij, maar dan begint pas de zorg,... want het is niet om te beschrijven hoe wij deze dieren in onze handen krijgen.

Vandaag staan wij voor een dilemma, 30 dagen hebben we de tijd,... 30 dagen,.. indien niet klaar, staat ons de verselijkste nachtmerrie voor ogen,..
Het kan toch niet waar zijn ??

Fabienne
 
Dit is het aangrijpende verhaal van Fabienne, ook de mensen hier in België, die samen werken met haar wachten bang af.
 
Ga een kijkje nemen op de site van Shin.
 
Ik wens jullie een fijne avond toe.
 
Liefs Meintje.