zondag 3 september 2017

Een update over onze vier schatten.

Hallo,

Wat is dat toch weer een tijdje geleden, ja gezondheidsproblemen,druk en ja je kent dat wel, de gebruikelijke dagelijkse dingen.

Laat mij maar beginnen met ons Ella, ben gisteren met haar naar de dierenarts geweest, om haar nagels te knippen, want die groeien erg vlug.
Ik heb geprobeert om dat zelf te doen, maar ze zit niet stil en ben bang haar pijn te doen.Dus laat ik dat liever over aan bekwame mensen.
Wat was ze bang in de wachtkamer, ze zat te trillen als een riet, en kroop onder mijn benen weg.
Ocharme wat heeft ze ooit moeten doorstaan die lieve meid.
De dierenarst zei me dat ze dit trauma nooit meer kwijt geraakt, en dat op zich is al erg genoeg.
Maar nu kan ze weer gewoon wandelen, spelen dat doet ze niet, ook bij de andere honden komt ze niet.Ze is steeds in mijn omgeving, en in de sofa.
Eten doet ze voor 10,maar moet er toch de grens aan leggen hoor.S'morgens krijgen ze steeds een tandenstick, en het is nu al twee dagen na elkaar, dat ze s'nachts om 03u blaft of zo even gromt om mijn aandacht te trekken, en ik denk dan dat ze naar buiten moet,ik sta op, en dan staat ze dar zotjes te doen,aan de kast waar de sticks zich bevinden, en daar ga ik nu echt niet op in, en zeg haar dat ook.
Of ze mij begrijpt weet ik niet,maar dan gaat ze toch weer slapen.


                                Hier is ze dan, en ze geniet met volle teugen in de mobilhome.


Ons Lady,ookzij is een schatje,en vooral een mama's kindje, steeds is ze aan mij geplakt, net zoals nu ligt ze naast mijn stoel, echt overal waar ik ga en sta, wil ze bij me.
Ze zal me ook verdedigen met haar eigen leven, echt zo een trouw hondje, ze gaat zonder vrees op onze Duitse herder, als die eens speelt en ze denkt dat hij mij kwaad zal doen.
Ze heeft geen vrees.
Wat ze ook leuk vind is steeds met een knuffel rond zeulen, of het balletje van de grootste afnemen,en dan durft ons Tycha haar balletje niet terug te nemen.En er liggen hier tientallen balletjes maar beide moeten ze dat ene hebben.
En ja ze slaapt op het voeteinde van ons bed, of mij dat iets kan schelen, pfff neen helemaal niet.
En tegen s'morgens ligt ze al heel dicht tegen mij, en ze kan zo aandacht geluidjes maken,is erg hart verwarmend.Dan drukt ze haar poot op het balletje,zodat niemand het zal nemen.Ze is acht jaar mijn poppemie,maar nog echt heel vinnig.

Ons Luna,dat is echt een prinsesje,ze is heel gracieus en fier, en ze heeft in de tuin haar eigen plekje onder de hybiscusboom, daar kan ze haar goed wegstoppen, als dan mensen passeren met een hond vliegt ze daar vanonder, met als gevolg dat de mensen opschrikken.Al haar haren recht, en ze doet geen vlieg kwaad.Haar maatje is ons Tycha, die twee waren het eerst bij elkaar, en dat zijn 8 poten op één buik.Die zijn echt onafscheidelijk.
Die crossen en spelen dat het echt een lust is om naar te kijken.
Ze is gezond als een visje,maar moet wel zeggen ze is een hele slechte eter,ik moet steeds bij haar gaan zitten en haar wat korrels geven, en na een keer of drie gaat ze dan alleen eten.Maar daarna krijgen ze steeds een wortel, en soms vergeet ik het, en dan helpt ze er mij wel aan herinneren hoor, met haar gepiep.                                    Hier is ze dan onze zotte,maar supperlieve schat Luna.


En als laatste ons Tycha,onze eerste adopthond, ons meisje is van alles bang, de broodrooster, een deur die dicht waait, enz.....Ze is echt ons zorgenkind samen met Ella.
Ze is echt mijn vriend zijn keppe, ze hangt ook heel hard aan hem,ook aan mij hoor,maar hij is haar baas.Alhoewel als ze het echt uithangt, luistert ze even goed naar mij.
Ze rijd heel graag mee met de auto,wat ze dan ook steeds mag,als één van ons boodschappen gaat doen,staat ze al klaar.Ook zij doet het heel goed met haar gezondheid, en eet heel goed.
Ze krijgen wel speciaal eten voor hun spijsvertering, en daar zijn ze goed mee.

Ze slapen bij ons op de kamer daar de deur steeds openstaat, maar hebben wel hun eigen matras, en dat kennen ze heel goed.
Ons Ella slaapt in de living.


Zo dat was weer even een update van onze vier trauma meisjes die een hart vol liefde en trouw hebben.

                                                        Lieve groetjesMeintje