maandag 2 oktober 2017

Kan het niet over mijn hart krijgen.

Hier is hij ziekjes en net opgevangen de arme schat.

                                 

En zo is hij nu.
    


  Hallo iedereen,


Ja hier ben ik weer, is een tijdje geleden,maar heb niet altijd de tijd ,alhoewel ik heel graag blog.
Vandaag een nieuw verhaal,enerzijds een beetje triestig,anderzijds is het toch goed gekomen.

Hier in onze buurt lopen heel veel zwerfkatten en katten van mensen die er niet naar omzien.
Die niet gecastreerd of gestereliseerd zijn.En ik moet er niet over uitwijden,wat iedere keer opnieuw gebeurd.
Ik had hier een mama met haar jong rondlopen,die echt om eten kwam bedelen,ik kan het niet zien dat dieren zo verwaarloosd worden.Ik heb haar en haar jong eten en drinken gegeven,ja hier komen nog katten eten.Maar sommige zijn heel schuw en dan komen ze eten als je weg bent.
Ik heb toen een mail gestuurd naar het gemeentehuis hier en gevraagd hoe dat zit met hun zwerfkattenbeleid.Ik kreeg te horen ja je kan een kooi komen halen,en dan komt het dierenasiel van Aarschot het ophalen, en dan worden ze op een andere plaats uit gezet, dat vond ik al super verdacht.
Ze zien toch wel of dat zwerfkatten zijn of niet.Ik heb al zoveel mensen gesproken, en de katten worden iedere keer terug gebracht naar hun plaats, want tenslotte gaat het hem erover dat ze niet meer kunnen voortplanten.

Nu heb ik uit goede bron vernomen,van iemand die de dierenarts daar persoonlijk kent,en ja de katten worden opgehaald,maar inplaats van gecastreerd of stereliseerd worden ze INGESLAPEN.  

De mevrouw aan de telefoon smeekte mij om ze aub niet naar Aarschot te brengen,wat ik zeker niet doe.
Ik had het jong Louise genoemd,daar ik niet wist wat het was,en op die manier kan ik steeds naar een jongensnaam gaan, en de mama noem ik maar Thelma wat ze al heel goed kent.
Ik heb toch een paar weken,heel voorzichtig stapje bij stapje zijn  vertrouwen kunnen winnen.Maar hij is heel bang.Toen ik hem heel voorzichtig kon opnemen,zag ik hoe vuil zijn oortjes waren (oormijt) hij had vlooien en was graatmager,juist zijn vachtje lag over zijn beenderen.
Zalf in zijn oortjes gedaan een pipet voor de vlooie en een zalfje voor de wormen.Na een drietal dagen waren zijn oortjes genezen,vlooien zag ik niet meer.
Hij heeft een piepschuim bedje met een fleece en een knuffel.Ik heb geprobeert om hem in een kattenbak te laten gaan, maar dat is mij niet gelukt.
De dierenarts gebeld om een afspraak te maken,heb mijn buurvrouw haar kattenbox gevraagd want ik heb dat niet.

                                         Hier is hij ziekjes en net opgevangen de arme schat. Bij de dierenarts aangekomen bleek het een jongen te zijn,we hebben hem meteen laten castreren en onderzoeken.hij was graatmager kreeg ik te horen, en hij heeft mij iets anders meegegeven voor de wormen en vlooien ,en hij doet het nu stukken beter.

Maar hij is nu een maand of zes zegt de dierenarts, en de mama kijkt niet meer naar hem om, en kapt naar hem.
Dus zij krijgt s morgens haar eten vooraan,ik mag haar aaien, en dat heeft mij zoveel voldoening.
En Louis want ja zo noemt hij nu,is super lief geworden,hij is zo blij als hij ons ziet komen,hij heeft geen kou want zit net onder het deel waar de kachel staat.Ja die spint er lekker op los als ik bij hem kom.
Daar doe je het toch voor,weer eentje gered.


 Hij doet het prima nu, en ik weet we hebben nog een lange weg te gaan, maar samen komen we er wel uit.


Zo dat was het weer, houd jullie hier wel op de hoogte met up dates van Louis.

                                                               Liefs Ella