vrijdag 24 augustus 2018

Heb de buurman aangesproken.

                                 Ik heb mijn overbuurman aangesproken,ik had moeite,heel veel moeite,om beleefd te blijven.Ik vroeg hem,is het zo dat jij onze Louis hebt gevonden.Hij zei ja,tot daar nog aan toe.En ik vroeg wat heb je met hem gedaan,en hij had mijn buurvrouw gezegd dat hij hem begraven had,dus ik wachtte op zijn antwoordt.En hij zei doodleuk,ik heb hem in de vuilbak gesmeten.
En toen was mijn beleefdheid over,ik voelde mijn tranen opwellen,maar nog meer mijn woede.
Ik zei, hij bent zot zeker zoiets doe je niet,als je weet van wie de poes is.
Hij stond niet gerust,en zei ja maar ze staat nog in een vuilniszak in mijn auto om weg te doen.
Haalt ze er dan maar direct uit,ik heb hem terug meegebracht naar huis,ik ben gerust nu,heb hem uit de vuilzak gehaald,samen met mijn buurvrouw,haar man heeft een put gegraven,daar ik niet zoveel macht heb,en mijn vriend gaan werken was.
Ik heb buren uit de duizend.

                                   We hebben Louis naast het tuinhuisje te rusten gelegd.

                                Ik weet één ding,die buurman,zal ik nooit meer iets voor doen


                                                             Meintje db Ella

woensdag 22 augustus 2018

Elf bange dagen,met een verschrikkelijk einde.Ik kwam deze middag thuis van het ziekenhuis,waar ik mijn medicatie infuus moest halen vandaag.
Toen mijn buurvrouw tegen mij zei,ik heb slecht nieuws voor je.
Niet direct denken,aan het verschrikkelijke.
Maar mijn buren zijn op de hoogte,dat mijn kater Louis al elf dagen niet naar huis was gekomen,om ook eens uit te kijken,of ze hem zagen.
Alle dagen ben ik om zes uur opgestaan,omdat ik hoopte dat hij aan het venster zou zitten voor zijn eten,maar het was alleen ons Ciska.Maar ik gaf de hoop niet op,want het gebeurd nog dat poezen een tijdje niet naar huis komen,en dan zwerfpoezen zeker,maar ik werd ongeruster,hoe langer hij weg bleef .
En dan vanmiddag dat verschrikkelijk nieuws,ik was verdoofd.
Ik had wel mijn buurman,bij mijn buurvrouw zien staan,en hij had verteld dat hij mijn poes dood gevonden had,en haar had begraven,ik ben gaan kijken,daar zijn tuin een vuilnisbelt is en niet af gesloten.
Nergens is een plaats gezien,waar hij onlangs een put is gemaakt,en ik ken mijzelf,of het nu mijn poes is of een wildvreemd dier,respect kost geen geld.
En als mijn buurman thuiskomt,zal ik er hem over aanpakken,ik moet weten waar hij is.
 


Louis is hier vorig jaar aangekomen,ongeveer een zes weken oud,ondervoed,vuil en hongerig.
Wormen, vlooien en teken

 
Ik heb het arme dier direct,eten drinken en een warm nest bezorgd.Toen kon ik hem nog gemakkelijk nemen.Ik wist ook niet of hij ging blijven of verder trekken,maar heb hem blijven verzorgen, en hij is gebleven,ik weet het is en blijft een zwerfkat,maar ook zij hebben een warm hart nodig.
Toen hij zes maand was,kon ik hem nog gemakkelijk nemen,en ben met hem naar de dierenarts geweest.
Daar is hij toen gecastreerd en gechipt,hij is altijd gebleven,lief en aanhankelijk,hij wou niet binnen leven,wat ik respecteerde,maar hij had mijn hart gestolen.
En dat was de lekkerste hapjes voor Louis,waar hij intens van genoot.
Nu binnenkort zou hij terug naar de dierenarts moeten,voor zijn inspuiting.Hij was een schat van een kater,op een dag bracht hij een kitten mee,met dezelfde symptomen.Ook haar hebben we onder onze vleugels genomen.

Het doet pijn Louis,dat ik je nooit meer zal terug zien.
 
                                Ik plaats hier nog later,wat die buurman te vertellen heeft.

                                                                   Ik mis je nu al.

                                                                       Meintje db Ella


maandag 20 augustus 2018

Please stop animal abuse !!

                                                             Goedemorgen,
elke dag ik de krant opensla,stuit ik op een geval van dierenmishandeling.En de manier hoe wordt erger en erger.Dit moet stoppen,het is een noodkreet naar de overheid toe,DOE IETS.
Mijn blog is gestart jaren terug,om de update van onze vier adoptie meisjes in neer te zetten.
De onze hebben het super goed,maar de andere kant van de medaille moet ook gezegd zijn,vandaar mijn uitbreiding.
Ik ben zo woest over hetgeen dieren wordt aangedaan,en vol onmacht om er iets aan te doen.
Deze morgen opnieuw in Vlaams Brabant,waar ze dieren vergiftigen,met nagels in zwan worstjes.
“Als je dit doet, tot wat ben je dan verder nog in staat?”

Vrouw doet lugubere ontdekking: dode kat geklemd op bagagerek

Vrouw doet lugubere ontdekking: dode kat geklemd op bagagerek

De gruwelijke ontdekking die Isabelle Gooris woensdag deed aan de scoutslokalen in de Kasteelstraat in Mollem zal ongetwijfeld nog lang door haar hoofd spoken. “Mijn zoon was de dag tevoren teruggekeerd van kamp en ik was ’s ochtends naar de lokalen gereden om er het rek te gaan bekijken waarop de leiding verloren kleren hangt”, zegt Isabelle. “Toen ik parkeerde, viel mijn oog onmiddellijk op een fiets die daar in de kant was gesmeten. Het leek in eerste instantie wel of er op de bagagedrager een knuffeldier hing, maar toen ik ging kijken, zag ik dat het om een verstijfde dode kat ging. Het dier zat vastgeklemd.”
Isabelle bracht de politie op de hoogte, haalde de kat van de fiets en stak ze in een doos. “Om absoluut te vermijden dat kinderen dit lugubere tafereel ook zouden moeten zien,” zegt ze. “Ook omdat ik een minder gruwelijke foto van de kat op Facebook wilde plaatsen, in de hoop de baasjes terug te vinden. Niets is immers zo moeilijk als onzekerheid als je een diertje kwijt bent.”
Isabelle plaatste bij de Facebookpost ook een foto van de vermoedelijk gestolen fiets, in de hoop de eigenaar zo vlotter en sneller op te sporen. Na de post volgde een golf van reacties, vooral van afschuw. Een enkeling reageerde iets voorzichtiger door te stellen dat het dier misschien al dood was door bijvoorbeeld een aanrijding of vergiftiging, voor het op het rek geklemd werd.
Kapotte fiets
Isabelle is duidelijk. “De kat moet volgens mij een ware doodsstrijd hebben gevoerd”, zegt ze. “De oogjes puilden uit, je zag gewoon dat het beestje heel hard had afgezien. En ook al zou de persoon in kwestie het goed bedoeld hebben, dan nog doe je dit niet op zo’n manier.”
De fiets waarop het diertje geklemd zat, was blijkbaar ook hardhandig aangepakt. De banden waren helemaal kapot. Van waar de tweewieler komt, is voorlopig niet duidelijk. De lokale politie neemt de zaak ernstig en voert een onderzoek.
De hoofdleiding van de scouts van Mollem was gisterenmiddag nog niet op de hoogte van het voorval. Intussen maakt Isabelle zich grote zorgen, net als heel wat inwoners die op Facebook reageerden. “Dit is geen gewone kwajongensstreek meer. Dit is zware dierenmishandeling. Wie doet nu toch zoiets?”, klinkt het. “Dergelijke feiten zouden zeer zwaar bestraft moeten worden. Als je dit met een kat doet, tot wat ben je dan verder nog in staat? De zieke persoon die dit gedaan heeft, is duidelijk een gevaar en moet dringend professionele hulp zoeken.”


                                                         Meintje db Ella